Materiaal en begeleiding

Welk materiaal heeft uw kind nodig om mee te gaan zwemmen ?

• De kinderen brengen zelf hun zwemgerief mee : in een zwemzak steken zij hun zwembroek/badpak (geen bikini) en minstens 1 handdoek. Het zwemgerief is indien mogelijk genaamtekend. Indien er iets verloren raakt, contacteert de school, na melding door de ouders, het zwembad en/of de busmaatschappij. De school kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor het verlies van bepaalde zaken voor, tijdens of na het zwemmen. De kinderen dragen op de zwemdag best gemakkelijke kledij, zo gaat het aan- en uitkleden handiger en vlugger.

• De jongens van het eerste en tweede leerjaar hebben één kleedkamer, de meisjes hebben ook een aparte kleedkamer. Dit is ook ze voor de kinderen van het derde en vierde leerjaar. Vanaf het vijfde leerjaar kleden de kinderen zich per 2 in één kleedhok om. De begeleidende juf kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor het verlies van een of ander voorwerp. Geld en/of andere waardevolle voorwerpen worden niet of onder eigen verantwoordelijkheid meegenomen naar het zwembad.

• De kinderen gedragen zich in het zwembad op een rustige en voorbeeldige manier. Wie zich niet aan de afspraken houdt, kan van een zwembeurt uitgesloten worden.

• Het dragen van een zwemmuts in verplicht, wie geen badmuts draagt, mag niet deelnemen aan het vrij zwemmen gedurende de laatste 10 min. van de zwembeurt.

• Als je de zwemmuts kwijt raakt, wordt deze via de schoolrekening (€ 3) aangerekend.