Wij pakken de uitdagingen die de klimaatopwarming met zich meebrengt samen met de leerlingen aan en nemen op 11 februari 2020 deel aan dikketruiendag van het Departement Omgeving. We werken aan de biodiversiteit op school en helpen het klimaat. Onze planeet is één grote levende machine, waarin alle onderdeeltjes samenhangen. Om goed te blijven draaien heeft ze zowel planten en kleine organismen, als insecten en andere dieren nodig. Als er te veel planten en dieren uitsterven, dan vallen er te veel tandwieltjes uit onze levende machine. We spreken dan van een groot verlies aan biodiversiteit en daardoor raakt het klimaat helemaal uit balans. Om dat te vermijden werken we dit jaar aan de biodiversiteit op school: meer biodiversiteit helpt het klimaat.

Acties die we ondernemen zijn: de verwarming een paar graden lager zetten, we verkleden ons in een dier/insect en houden een verkiezing per klas en we maken een vetbol voor de vogels.

Deel dit bericht