Engagement van de leerling

Het huiswerk wordt netjes en zorgvuldig in de agenda genoteerd op de dag dat het wordt opgegeven.

In de hogere klassen kan het ook genoteerd worden op de dag waarop het moet worden afgegeven of op de dag dat de toets wordt afgenomen.

De leerling zorgt ervoor dat alles wat genoteerd staat ook begrepen is. Bij twijfel wordt er aan de leerkracht uitleg gevraagd.

Elke leerling zorgt ervoor dat alles wat nodig is in de schooltas zit. Maar ook niet meer dan dat !

Het huiswerk wordt netjes en verzorgd gemaakt tegen de afgesproken datum.

Wat als een huiswerk niet werd gemaakt ?

• We vragen de reden
  • We noteren dit in de agenda van het kind
  • We manen het kind aan om in orde te zijn.
  • We geven het kind uitstel tot morgen of laten het huiswerk tijdens de pauze maken
  • Als er een familiale reden is waardoor het kind belet is het huiswerk te maken, deelt u dit mede aan de leerkracht en uw kind mag tegen de volgende dag het huiswerk in orde maken.
  • Als het kind het huiswerk niet aan kan, of u ervaart dat het te lang aan het huiswerk moet werken, laat u uw kind ophouden en noteert in de agenda wat fout liep
  • Als uw kind al verschillende keren het huiswerk met opzet vergat te maken, zal de leerkracht u uitnodigen voor een gesprek hierover.